De Kolibrie

Het doel van De Kolibrie is om mensen in Noord-Limburg die te maken krijgen met een chronische ziekte mentaal en sociaal te ondersteunen.
De Kolibrie is als inloophuis een plek waar mensen en hun omgeving, zonder afspraak en ongedwongen samen kunnen komen om nét wel of nét niet met hun aandoening bezig te zijn.

 

Binnen de Kolibrie vinden de bezoekers hun weg naar lotgenoten, informatieve ondersteuning, creatieve workshops, thema-avonden, een luisterend oor en naar een aanvullende manier om met elkaar op pad te gaan. Vrijwilligers vormen de draaischijf van de Kolibrie.
Via de ondersteuning in 2019 van “Stichting tegen Kanker” wil het inloophuis mensen die kanker (gehad) hebben de kans geven om “samen” te tuinieren. Dit motiveert hen om te bewegen en actief bezig te zijn in de buitenlucht. Door dit samen met lotgenoten te doen bevorderen we ook het psychosociaal functioneren. Aansluitend wil men gezond eten mee betrekken in het concept en op die manier een leefstijl te stimuleren die het herstelproces bevordert.
Om te zorgen dat we wel degelijk niet alleen aan de slag gaan met recreatief tuinieren, maar met tuintherapie en/of een therapeutische tuin doen we beroep op Thera Therapeutica VZW die intensief samenwerkt met de PXL. Het handboek ‘Tuintherapie’ van VZW Terra-Therapeutica uitgegeven door Politeia vormt de leidraad om naast het effectieve tuinieren ook in te zetten op gezonde voeding en leefstijladvies.

Kolibrie, een samenwerking van