Ter Heide

 

Ter Heide biedt professionele ondersteuning aan 430 kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking, dit over 4 campussen in Limburg: Genk, Zonhoven, Borgloon, Tongeren. Kern van hun werking is het aanbieden van een warme thuis voor onze bewoners en een aangename werkplek voor onze medewerkers.

Hiervoor is er een masterplan in ontwikkeling waar de gebouwen en infrastructuur aangepast worden aan de noden en behoeften van de bewoners. In het masterplan wordt bijkomend aandacht besteed aan de herinrichting van de unieke natuurlijke omgeving van de campussen.
Vraag hierbij is hoe we groen hierbij zoveel mogelijk kunnen inschakelen en integreren met aandacht voor welzijn en gezondheid van de bewoners.
Binnen deze context gaan vanaf academiejaar 2019 -2020 studenten van Hogeschool PXL via afstudeerwerken en projectstages aan de slag.

Dankzij de ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting kunnen we in overleg met alle betrokken partijen in 2021 het centrale plein van Campus Zonhoven ontwerpen. Voor de technische ondersteuning doen we beroep op VZW Talea en Centrum Duurzaam Groen. 

Zo ziet het zorgpersoneel het Centrale plein
aan de hand van de ideeën van het zorgpersoneel maakt de landschapsarchitect het ontwerp

 

Ter Heide, een samenwerking van